fbpx
- Udsyn A/S - boligudvikling, ejendomme, investeringer, lejligheder
17402
page-template-default,page,page-id-17402,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-16.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive

Mens du bor i din bolig

Indvendig vedligehold

Det vil altid fremgå af din lejekontrakt hvad du som lejer har pligt til at vedligeholde.
Hvis du har den indvendige vedligeholdelsespligt omfatter dette:

  • Maling
  • Hvidtning
  • Tapetsering
  • Lakering af gulve

Generelt antages det at en bolig skal males ca. hver 3-5 år for at være vedligeholdt. Dog kan dette variere alt efter de konkrete omstændigheder. Eksempler kan være hvis der har været røget indendørs.

Almindelig vedligeholdelsespligt

Udover den indvendige vedligeholdelsespligt kan du også have en almindelig vedligeholdelsespligt. Dette vil være anført i §11 i din lejekontrakt.

Dette kan være:

  • Afløb ud til faldstamme
  • Vedligehold af vandhaner
  • Elafbrydere
  • Forny låse og nøgler

Hvis lejer selv ejer hårde hvidevarer, skal lejer altid selv bekoste reparation og udskiftning.

Udvendig vedligehold

Udvendig vedligehold omfatter alt andet end hvad der er beskrevet i indvendig vedligehold samt almindelig vedligehold. Dette gælder både inde i og uden for lejemålet.

Som udgangspunkt er det udlejer, som har den udvendige vedligeholdelsespligt hvis andet ikke er aftalt i lejekontrakten.

Husleje & reguleringer

HUSLEJE

Når du bor til leje skal til du betale husleje hver måned. Lejen skal altid betales til d. 01. i en måned. Hvis d. 01. er en weekend eller helligdag, forfalder lejen den førstkommende hverdag.

Det er din pligt som lejer at huslejen bliver betalt til tiden. Vi anbefaler altid at huslejen tilmeldes til Betalingsservice. Hvis lejen ikke betales rettidigt, vil du modtage et påkrav med gebyr og information om evt. udsættelse af lejemålet.

 

LEJEREGULERING

Lejeregulering fremgår af din lejekontrakt §11.
Mest almindelig er at din leje reguleres efter nettoprisindekset. Dette betyder at lejen reguleres en gang årligt med den procentdel nettoprisindekset er steget med. Vær opmærksom på, at når din leje reguleres vil dit depositum samt forudbetalte leje også blive reguleret med den procentvise stigning.

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev